Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Γιατί βλέπω ''The Walking Dead''



Όλα ξεκίνησαν ένα αφόρητα βαρετό μεσημέρι. Eίχα τελειώσει την προηγούμενη σειρά που έβλεπα και αναρωτιόμουν ποια θα ήταν η επόμενη! Είχα ακούσει πολλά από φίλους μου για το ''Τhe Walking Dead'', αλλά δεν το είχα πάρει απόφαση, μέχρι τότε, να το ξεκινήσω. Γιατί αν δεν μου άρεσε, αν ήταν πάρα πολύ τρομακτικό, αν...αν...αν;

Την ξεκινάω και γω λοιπόν. Εντάξει ok, δεν θα πω ψέμματα, στην αρχή τρως μία φρίκη με τα ζόμπι και ίσως, λέω ίσως - όχι ότι το έκανα - κοιτάς και κάτω απ'το κρεβάτι σου πριν κοιμηθείς το βράδυ. Αλλά στην πορεία είσαι χαλαρουίτα, τύπου ''Α να ένα ζόμπι πάλι, α είναι αρτιμελές αυτή τη φορά''. Ok, πάλι δεν θα πω ψέμματα. Δεν φτάνεις ποτέ στο σημείο να παραγγείλεις πίτσα ή σουβλάκια ή να βάλεις και ένα πιάτο παστίτσιο της μάνας σου για να το δεις, αλλά είσαι εντάξει, το συνηθίζεις και πολύ πιο σύντομα απ'ότι μπορεί να φανταζόσουν. Τέλος δεύτερου επεισοδίου είσαι κομπλέ!

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το κόμικ του Robert Kirkman, που έχει τον ίδιο τίτλο και κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2003 από την Image Comics. Έχει κερδίσει 17 βραβεία, μέχρι στιγμής, μεταξύ αυτών: Favorite Cable TV Drama, Favorite TV Anti-Hero, Favorite TV Hero (Norman Reedus), Best Sound Editing in Television Long Form – Sound Effects & Foley και εννοείται Outstanding Prosthetic Makeup for a Series, Miniseries, Movie, or Special για το απίστευτο make up και την όλη ''ζομποποίηση'' (πραγματικά φοβερή δουλειά).


Ο βασικός πρωταγωνιστής είναι ο Rick Grimes (κατά κόσμον Andrew Lincoln), ο οποίος μετά από ένα ατύχημα που είχε ξυπνάει και τίποτα πια δεν είναι το ίδιο. Τα πάντα είναι κατεστραμμένα, σαν να έπεσε πυρηνική βόμβα και δεν παρατηρεί γύρω του ίχνος ανθρώπινης ψυχής. Έχει χάσει την οικογένειά του και στην προσπάθεια του να την ξαναβρεί θα έρθει αντιμέτωπος με πολλά.

Εντάξει, δεν πρέπει να είναι κανείς μάντης για να καταλάβει ότι δεν θα είναι ο μοναδικός επιζών... Θα πεθαίναμε από βαρεμάρα, πριν αυτόν τον φάνε τα ζόμπι! Φυσικά και υπάρχουν και άλλοι επιζώντες που στη σκέψη και μόνο ότι μπορεί να πάθουν το οτιδήποτε τρελαίνομαι.

Μπορώ και εγώ, πλέον, να λέω ότι έχω δει αρκετές σειρές. Μερικές εξ αυτών ε-ξαι-ρε-τι-κές! Ε λοιπόν, αυτή είχε κάτι που καμία άλλη σειρά, από αυτές που έχω δει μέχρι στιγμής, δεν είχε. Μπήκε στο θέμα από το πρώτο επεισόδιο, το οποίο κόπηκε σε πολύ πολύ κρίσιμο σημείο. Συνήθως αυτό δεν συμβαίνει. Περνάνε κάποια επεισόδια μέχρι να μπει ο τηλεθεατής στο νόημα, γιατί συνήθως όλα ξεκινάνε ρόδινα. Οπότε, φυσικά, στο TWD προχωράς αμέσως στο επόμενο επεισόδιο (dah!).

Σε όλη τη σειρά τονίζεται αρκετά το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να επιζήσει μόνος του. Γι’αυτό και όλοι θα αγωνιούν για να είναι μέρος κάποιας ομάδας. Στην ομάδα όμως ο καθένας έχει κάποιο ρόλο, ώστε να κρατηθούν οι ισορροπίες.

Έχουν ολοκληρωθεί τέσσερις σεζόν έως τώρα, εννοείται θα βγει και πέμπτη τον Οκτώβριο του '14. Έχουν περάσει αμέτρητοι ηθοποιοί, αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που μένουν που λέει και το τραγούδι... Εγώ θα μιλήσω για τον δικό μου αγαπημένο και μέλλοντα σύζυγό μου γιατί έμαθα ότι χώρισε κιόλας (what a pitty... ).

D A R Y L


Είναι τ'αγόρι μου, είναι ο τύπος μου, είναι ο άνθρωπος που αγαπώωωω!!!
Λοιπόν, Daryl Dixon (κατά κόσμον Norman Reedus) πολύ σκληρός για να πεθάνει, γεμάτος παιδικά τραύματα, προερχόμενος από μια οικογένεια με προβλήματα και γενικώς πολύ ταλαίπωρος. Έχει σαν πρότυπο το μεγάλο του αδερφό, ο οποίος είναι πότης και εγωιστής (I totaly hate him). Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι ο αδερφός του τον επηρεάζει αρνητικά γιατί, κατά βάθος, ο Daryl μου είναι άγγελος. Μέσα από όλη αυτή την ιστορία βλέπουμε την προσπάθειά του να βρει τον εαυτό του και να παλεύει τη φοβία του για τα συναισθήματα και το να δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους.
Ναι, του έκανα ψυχανάλυση τι θέλετε;;


Προσωπικά εγώ λάτρεψα το TWD και έκανα κάτι που με λίγες σειρές καταδέχομαι να κάνω. Με πήρε το ξημέρωμα βλέποντας επεισόδια. Ω, ναι! Τη δεδομένη στιγμή ήταν πιο ιερό για μένα να δω τι συνέβη στη συνέχεια, παρά ο ύπνος. Ο ύπνος! Δεν είναι τυχαίο ότι είναι από τις σειρές με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην Αμερική.

Cu around...
Daryl rules!


                                                                                       
                                                                                             Ιωάννα

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο κείμενο Ιωάννα..Η σειρά ξεκινάει καλά με αρκετή πλοκή ανάμεσα στους χαρακτήρες,ωραία σκηνοθεσία αλλά το σενάριο μπάζει λίγο κ αυτό φαίνεται όσο περνάνε τα επεισόδια..Μία παραπάνω πινελιά σε σχέση με το κόμικ την θέλει νομίζω..1τη season τέλεια,2ρη λίγο σαπουνόπερα,3τη ικανοποιητική,4τη μέτρια αλλά είναι κ μεταβατική..Επιστημονικά μιλώντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ Jay! Ναι όντως κάποιες φορές ''μπάζει'' το σενάριο. Η τέταρτη σεζόν είναι όλη σχεδόν filler, αλλά ήταν απαραίτητο. Οι τρεις πρώτες εμένα μου άρεσαν πάρα πολύ και είμαι σίγουρη ότι και η πέμπτη θα είναι τέλεια με πολλές ανατροπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Blogger news

Blogroll

About